TEMISZ-Mikulás 2016

Idén is eljött a Nagyszakállú

Újra megtelt a Diákház nagyterme december 6-án a Temesvári Magyar Ifjúsági Szervezet Mikulás-napi ünnepségén. A TeMISz tagjai előző este 350 csomagot készítettek, így mondhatni méltóképpen ünnepelték az önkéntesek világnapját. A zenés, táncos, bábos fellépések előtt Molnár Zsolt parlamenti képviselőjelölt szólt az egybegyűltekhez, a rendezvényen egyébként Farkas Imre temesvári alpolgármester is jelen volt, aki a gyerekeit kísérte el.

A Kis Harmónia tánccsoport angolkeringővel, a Harmónia tánccsoport pedig jive-val kedveskedett a jelenlévőknek. A Mikulás-váró hangulatot Lábadi Éva bábművész és rendező fokozta Tündér Ilona és Árgyélus királyfi meséjével, a zenei aláfestéssel Mircea Chiu, a Temesvári Rádió munkatársa segítette. A bábelőadás végén a Nagyszakállút is becsalogatták a színpadra, aki hatalmas puttonyokkal érkezett.

Az óvodás, előkészítős és I–IV. osztályos gyerekek több csoportra (kék kutyák, piros delfinek, rózsaszín lovak stb.) osztva mentek fel hozzá, az ajándékok pedig pillanatok alatt gazdára találtak. Ugyanakkor Balázs Márk átvehette a legjobb fogalmazás szerzőjének járó díjat, majd a tombola 20-20 lány- és fiú nyertesét is kisorsolták.

A rendezvény végén kiderült, hogy a TeMISz a Csiky Gergely Állami Magyar Színházzal közösen újból megszervezi a szilveszteri mulatságot, a belépőket a színház jegypénztárában vagy a TeMISz-irodában lehet megvásárolni.

Az idei Mikulás-napi ünnepséget támogatta az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Temes megyei szervezete, a Bartók Béla Alapítvány, a Communitas Alapítvány, a Temesvári Magyar Tiszteletbeli Konzulátus, Molnár Zsolt parlamenti képviselő, dr. Kabai Zoltán, a TIM Electrocolor Kft., a Gar Bau Kft., a Gall Print Kft, Ilonczai Anett és más magánszemélyek. Segítségüket ezúttal is köszöni a Temesvári Magyar Ifjúsági Szervezet.

A cikk forrása: Nyugati Jelen

80569

80570

Szólj hozzá!

Be kell legyél jelentkezve, hogy hozzászólhass.