Varázslatos környezetünk – természetfotó kiállítás

A Temesvári Magyar Ifjúsági Szervezet (TEMISZ) és a Temesvári Magyar Nőszövetség természetfotó kiállítás megszervezésének keretében igyekszik felhívni a figyelmet a minket körülvevő természet szépségeire és a környezettudatos szemlélet fontosságára, a 2024. évi Bánsági Magyar Napok keretein belül.

A kiállítás célja: A minket körülvevő természeti környezet szépségének bemutatása, Temes megyében élő természetkedvelők, amatőr- avagy hivatásos fotósok képein keresztül. A kiállítással inspirálni szeretnénk az embereket arra, hogy értékeljék az őket körülvevő természeti környezet szépségét és cselekedjenek ennek megőrzése érdekében. Mindezek tükrében a beküldött képek nem lesznek rangsorolva, versenyeztetve.

A kiállítás témája: Alaptémánk a környezeti sokszínűség bemutatása, amely magába foglalja akár a természet változásait az évszakok során, a növény és állatvilág változatosságát és szépségét, tájakat, a természet ritka pillanatait, lenyűgöző vizuális természeti élményeket úgy a makro- mint a mikrovilágból.

A pályázat lebonyolítása:
A kiállításra legtöbb 6 fénykép küldhető be egy fotós részéről a temisz.palyazat@gmail.com e-mail-címre. Kérjük, hogy az e-mailben írják meg nekünk a nevüket, telefonszámukat, valamint a képek címét és azt, hogy hol készültek.

A képek beküldési határideje: 2024. május 15., 23.59 óra

A beküldött képekből, május végén a Bánsági Magyar Napok keretében szervezünk első alkalommal kiállítást Zsombolyán.

Technikai tudnivalók:
Az érdeklődőktől .jpg formátumú, lehetőleg 3000 × 2000 képpont minimális felbontású színes vagy fekete-fehér digitális képeket várunk. Lényeges, hogy a levélben szerepeljen az alkotó neve, a kép címe és a kép készítésének helyszíne.
A színeket, tónust és a fényerőt beállíthatja a fotós, sőt a fényképezés közben keletkezett technikai hibákat is eltávolíthatja, a képek tartalma viszont nem változtatható. A fényképezéshez bármilyen technika és felszerelés alkalmazható, beleértve közelképeknél a makró és close-up használatát is.

További információkat a temisz.palyazat@gmail.com e-mail-címen lehet igényelni.

Szólj hozzá!

Be kell legyél jelentkezve, hogy hozzászólhass.