Itt járt a TEMISZ-Mikulás

Heti Új Szó fedőlap

Találkozás a TEMISZ-Mikulással

Számos közösségi rendezvény köthető a húsz éve tevékenykedő Temesvári Magyar Ifjúsági Szervezet nevéhez: kirándulások, gyermeknapi műsorok, konferenciák, képzések, iskolai rendezvények, táncoktatás, de talán a legnépszerűbb a gyermekeket lázba hozó, TEMISZ-Mikulás néven ismert, nagyszasbású ünnepség, amelyen a kicsik személyesen találkozhatnak a Mikulással.

Egykori temiszesek közül idén sokan hozták el gyermekeiket erre a folyamatot biztosító magyar kulturális jellegű mikulásjárásra, amelynek üzenete a jelszavak hangoztatásánal hatékonyabban rögzíti a csemetékben hovatartozásuk tudatát.

Idén a válságos idő, a megcsappant adományozási kedv, és a sikertelen pályázások ellenére, a Megyei Tanács, Univops Kft. (Stefáncsuk Emánuel), Topado Kft. (Albert László) és Ilonczai Anett támogatásának köszönhetően, mintegy kétszázötven temesvári kisgyermek számára telt meg a Mikulás puttonya. A nagyon-nagyon várt, tulajdonképpeni ajándék mellett, a barátságos Mikulással való találkozás, a közös éneklés, szülők és gyermekek számára is egyaránt felejthetetlen emlék marad.

A Bartók Béla Líceum Diákönkormányzatának segítségével megszervezett teltházas Mikulás-napi rendezvény keretében, a Diákházban újra színpadra léptek a Harmónia Tánccsoport ifjú és tapasztaltabb táncosai, a Morzsa-Bokréta citerásainak egy csoportja, és ezúttal is szép magyar népmesét hallgathattak a gyermekeknek.

A jelenlevők kívánságának és a biztatásnak adunk hangot, amikor a Mikulás ajándékát szorongató gyermekekkel, és a kellemes, derűs délutánt együtt eltöltött szülőkkel, nagyszülőkkel közösen kívánjuk a TEMISZ-Mikulásnak, hogy jövőre is látogasson el hozzánk.

(m.z.)

Forrás:

Új Szó, 2010. december 10

http://hetiujszo.hhrf.org/?p=1734

Szólj hozzá!

Be kell legyél jelentkezve, hogy hozzászólhass.