20 éves a TEMISZ – Jubileumi rendezvénysorozat

20 év telt el azóta, hogy egy lelkes csapat közösségért való tenni akarástól vezérelve, nemes célokat tűzött ki maga elé és ezeknek a céloknak a megvalósítára úgy döntött, hogy ifjúsági szervezetet hoz létre. Az elmúlt két évtized alatt, a mindenkori temiszes aktív csapat próbált az alapcélok szellemében tevékenykedni, az aktuális elvárások, igények és lehetőségek függvényében. Köszönet érte mindenkinek!

Jubileumi rendezvénysorozatunk 2010. december  – 2011. február periódusban zajlik le.  A decemberi nyitórendezvények közül a következő programokat emelnénk ki:

2010. december 18. – szombat

16.00 – 18.00 Nosztalgia teaház

Helyszín: Kós Károly Közösségi Központ

Kötetlen beszélgetés az egykori TEMISZ aktív tagok és a jelenlegi aktív tagok között, az elmúlt évek rendezvényplakátjaiból, fotóiból álló kiállítás megtekintésével. Itt kerül bemutatásra a szervezet megújult honlapja is. A rendezvényre a nem temiszes érdeklődőket is szeretettel várják a szervezők!

19.00 – 21.00 Jubileumi nyitógála

Helyszín: Ion Vidu Zeneművészeti Főgimnázium Koncerterme

Program:

Magyar harcművészeti bemutató

A szegedi Szabad Vitézi Iskola (Szeged, Magyarország) harctechnika előadó-művészeinek bemutatásában. Az iskola Rusz Alajos irányútása alatt működik aki 1980-tól foglakozik különböző küzdősportokkal. Egyesületük célja a középkori magyar lovagi-, vitézi küzdőtechnikák minél átfogóbb tanulmányozása és bemutatókon valamint oktatáson keresztüli népszerűsítése. Járatosak pusztakezes valamint fegyveres technikákban (szabjavívás, botforgatás-botvívás, ostorhasználat, kelevézhajítás, ijászat és egyéb területeken). Ezekből hoznak el Temesvárra egy 40 perces ízelítőt.

Társasági tánc bemutató

Fellép a Temesvári Magyar Ifjúsági Szervezet Harmónia Társasági Tánccsoportja több koreográfiával. A legkisebbektől a felnőtt tánccsoportig láthatnak táncbemutatókat a nézők angol keringő, bécsi keringő, polka és egyéb koreográfiákon keresztül.

Versenytánc Gála

Fellépnek a híres Pro-Art Táncstúdió (Kistelek, Magyarország) versenytáncosai. A Pro-Art Tánc-Stúdió 1981-ben alakult Törökgyörgy József és Törökgyörgy Erika versenytáncosok és nemzetközi versenytánc pontozóbírók vezetésével. Versenytánc oktatással foglalkoznak alapszinttől a legmagasabb szintig (S osztály). Tánciskolájukba visszatérő előadók a versenytánc európa- és világbajnokai. A tánciskolában kezdte pályafutását Törökgyörgy Melinda aki 2007-ben Maurizio Vescovo olasz versenytáncossal együtt világbajnok lett latin táncokban. Mint Közép-Európa egyik leghíresebb táncsport egyesülete elnyerte a 2012-es Versenytánc Világbajnokság szervezési jogát!

2011. január végén és februárjában terveink szerint a rendezvénysorozat folyatódik majd Orgonakoncerttel, Humor-esttel(stand-up), Karneváli-bállal és egyéb rendezvényekkel. A rendezvénysorozat február végén Gálaesttel zárul, ahová a távolabbi vidékekre elszármazott temiszeseket is visszavárjuk. A további rendezvények részletes programját januárban közöljük!

Szeretettel várjuk a rendezvényekre!

Ilonczai Zsolt

-a Temesvári Magyar Ifjúsági Szervezet elnöke-

Szólj hozzá!

Be kell legyél jelentkezve, hogy hozzászólhass.