Temesvári fiatalok Anna-bálja

Mintegy százötvenen választották hétvégi szórakozásnak, kikapcsolódásnak a TEMISZ és a Harmónia tánccsoport közös szervezésében első alkalommal megtartott temesvári Anna-bált. Az Ifjúsági Ház kellemes környezete, a Szinkron zenekar változatos zenéje, meg a számtalan fiatal részvétele tette emlékezetessé a rendezvényt.

A bál megnyitójában hamisítatlan versenytánc-shownak tapsolhatott a lelkes közönség Metz Norbert és Cordun Cristina országosan díjazott táncosok jóvoltából, illetve a Harmónia tánccsoport egy tangó és egy angolkeringő koreográfia bemutatásával művészi szintre emelték a táncbemutatót.

Balatonfüreden a 188., Temesváron pedig az első Anna-bálon szórakozhattak a résztvevők. Temesvár vonatkozásában a történelem számontartja, hogy az első füredi Anna-bálon ismerkedett meg majdani hitvesével, a Temesváron született eleméri és ittebéi Kiss Ernő, akkor még huszárfőhadnagy, az 1848-as forradalom és szabadságharc Aradon kivégzett vértanúja.

Ilonczai Zsolt, Temisz-elnök ismertette az ifjúsági szervezet újabb közösségi kezdeményezését: “Kettős célunk volt az Anna-bál megszervezésével: egyrészt a Harmónia tánccsoport egy fiatalokból álló tánccsoport, és annak idején az Anna-bál hagyományosan a fiatalok bemutatkozásának kedvelt helyszíne, alkalma volt. Úgy gondoltunk, hogy az Anna-bál, avagy ahogy eredetileg nevezték „a bálok bálja” kiváló alkalom lehet egy fiatalos, hangulatos esemény megszervezésére. Másrészt ilyenkor nyár közepén, ritkábbak a közösségi rendezvények, kulturált, tartalmas és színvonalas kikapcsolódási lehetőséget kívántunk nyújtani a magyar közösség tagjainak, fiataloknak és nem fiataloknak egyaránt. Betartva a száznyolcvannyolc évvel ezelőtti első bálon kialakult hagyományt, bálkirálynő választásán is gondolkodtunk, de e mostani első temesvári Anna-bálon nem kerül sor erre. Viszont díjazni kívántuk azt a bálozót, aki a legnagyobb mértékben járul hozzá a báli hangulat kialakításához – idén a Szíjártó házaspár, Diana és Imre az első temesvári Anna-bál díjával távozhattak a rendezvényről. Mivel úgy tűnik, hogy a helyi közösség részvételével kinyilvánította érdeklődését e kezdeményezésünk iránt is, a hagyományos szilveszteri, farsangi bálaink mellett az igazi Anna-bál mintájára megszervezzük az igazi temesvári Anna-bált. Nagy örömünkre szolgál, hogy az első temesvári Anna-bálra az országhatáron túl is felfigyeltek, a világháló segítségével különböző köszöntőleveleket kaptunk Budapestről, Szegedről, Békéscsabáról is, civil- és ifjúsági szervezetek vezetőitől, akik örömüket fejezték ki aziránt, hogy Temesvár magyar közössége az Anna-bálok szép hagyományának felélesztését tűzte ki célul.

Az első Temesvári Anna-bál sikeréhez hozzájárultak támogatóink, akiknek ezúton is köszönetet mondunk: minőségi magyar borokat ajánlott fel a tombolához a Vinum Hungaricum (Tamás Péter, Metz Rita), 2 wellness kezelést a Herbalife cég (Ardelean Csilla), a teremdíszítésben segítséget nyújtott a Quick Lunch cég (Manga Levente).”

Úgy tűnik a TEMISZ-elnök bizakodása nem hiábavaló, számos bálozó, fiatalok és idősek egyaránt, a jövő évi Anna-bálról érdeklődve fejezte ki részvételi szándékát.

Makkai Zoltán

A cikk forrása: Heti Új Szó, 2013. augusztus 2.

Szólj hozzá!

Be kell legyél jelentkezve, hogy hozzászólhass.